18 december 2016

Snel rozijnenbrood met appel en kaneel

Als we een luie dag thuis hebben als gezin, en we weten niet wat we als lunch zullen eten, zeg ik wel eens: zal ik dan maar broodkoektaart maken? Iedereen weet wat dat betekent :-) En niemand zegt daar nee tegen. 



Even een poging om uit te leggen wat het is. Het is een voedzame, gezonde koek, met de structuur van quickbread (brood met bakpoeder) en de smaak van oliebollen, uit een taartvorm. Nou ja, ik doe het eigenlijk tegenwoordig in een pizzavorm, want anders is hij te snel op. En hij is zo gemaakt!

Dit heb je nodig:

Vaste ingredienten:
300 gram volkorenmeel
1 1/2 tl bakpoeder
4 of 5 eetlepels tarwekiemen (lekker en gezond, maar niet cruciaal)
120 gram rietsuiker
4 eetlepels kokos
1/2 tl kaneel
Vloeibare ingredienten:
125 ml melk
100 gram roomboter
3 eieren
En verder:
1 grote appel
300 gram rozijnen

Werkwijze:

Smelt de boter zonder hem heet te laten worden.
Verwarm de oven op 160°C.
Meng de vaste en de vloeibare ingredienten in twee aparte kommen.
Snijd de appel in kleine blokjes.
Meng appel en rozijnen door de vaste ingredienten. 
Prak en schep de vaste en de vloeibare ingredienten door elkaar.
Vet een grote vorm in, bijv. een pizzavorm. 
Doe het deeg erin en strijk het glad. 
Bak 30 minuten op 160°C.
Eet op als het nog warm is. 

Eet smakelijk!


Geen opmerkingen: